Koronarajoitukset tuovat muutoksia toimintaan
SaiPa ryJulkaistu: 03.03.2021 00.00

Koronarajoitukset tuovat muutoksia toimintaan

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 4.3- 31.3.2021


Seurat ja ryhmäharrastustoiminta kaupungin sisä- ja ulkotiloissa (voimassa tämänhetkisen 3.3.2021, viranomaisohjeistuksen perusteella)

Sisäliikuntatilat suljetaan yleisöltä 4.3 alkaen.

Sisäliikunta:

- vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien harrastustoiminta keskeytetään

- vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä (henkilömäärä sisältää ohjaajan). Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Opettajien, ohjaajien ja valmentajien tulee olla aina samoja eikä vanhempien oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa sallita. Ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä.

- sellaisilla sisäliikuntatiloissa, joissa on käytettävissä tilapäisiä, kattoon asti ulottuvia väliseiniä voi harjoitella useampi ryhmä siten, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan hallin muissa tiloissa ( esim. urheilutalon-, Joutseno hallin -, Sammonlahden palloiluhalli). Jäähallissa kaukalo on jaettavissa kahteen osaan, mikäli ryhmät eivät missään vaiheessa sekoitu. Uimahallissa voi samaan aikaan olla kaksi 10 hengen ryhmään, mikäli ryhmät eivät missään vaiheessa sekoitu.

- ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.


Kaupunki ohjeistus seuroille, että kaupungin ulkoliikuntatiloissa

-ulkona tapahtuva harjoittelu sallitaan vuonna 2000 syntyneille sekä sitä nuoremmille. Ryhmäkoko on enintään 20 henkeä, sisältäen ohjaajan. Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden.

- junioreiden ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä lainkaan 31.3.2021 astiVAIKUTUKSET SAIPA RY TOIMINTAAN 4.3 2021 ALKAEN:

PELIT :

Aikavälillä 4.3 - 31.3 Ei pelata mitään pelejä (mukaanluettuna sisäiset pelit). Jääkiekkoliitto tekee kevään osalta sarjapelien jatkumista koskevat päätökset myöhemmin maaliskuun aikana.

HARJOITTELU :

IKÄRYHMÄT U13 (08) - Kiekkkoulu Norpat (14)

-Jääharjoittelu jatkuu rajoitteet huomioiden halleissa. Oheisharjoitteluun tilojen käytössä rajoitteita

IKÄRYHMÄT U14 (07) - U18

- Harjoittelu kokonaan seis 4.3- 7.3

-Harjoittelu jatkuu ulkotiloissa 8.3 - 31.3 rajoitukset huomioiden (jää+oheisharjoittelu)

MUUT RYHMÄT

Urheiluakatemia- ja kiekkoluokkatoiminta : Tauolla 4. 3- 31.3 (osittain etävalmennusta koululta)

Maalivahtijäät: Tauolla 4.3 - 31.3

Ladyt: Tauolla 4.3 - 31.3

Hylkeet: Tauolla 4.3 - 31.3

Naiset : Tauolla 4.3 - 31.3 (etäohjeet)

Tyttöjen kiekkokoulu : Kauden toiminta loppuu. Viimeiset harjoitukset mahdollisesti ulkojäällä 7.3

Easy Hockey: Kauden toiminta loppuu. Viimeiset harjoitukset mahdollisesti ulkojäällä 8.3

Kiekkokoulu Kuutit (Luistelukoulu) :Kauden toiminta loppuu. Viimeiset harjoitukset mahdollisesti 7.3


Seuran koronaohjeet on päivitetty ja ne löytyvät materiaalipankista (versio 6.)

Materiaalipankissa myös lisäohjeita vanhemmille harjoituksiin liittyen (Vanhempien koronaohjeistukset 4.3 2021)

Ikäkausista vastaavat työntekijät ohjeistavat vielä omat vastuualueensa joukkueet. Valmentajille on lähetetty yksityiskohtaisemmat ohjeet itse harjoitustapahtumaan liittyen. Kiinnitettävä erityishuomio halleilla liikkumiseen ja siirtymisiin tilojen välillä: nämä ovat reunaehtoina harjoittelun jatkumiselle. Lisää ohjeita tulee ulkona harjoitteleville ryhmille kun tilojen käyttöön ja jäävuoroihin saadaan tarkennukset loppuviikon aikana.

3.3.2021 toiminnanjohtaja SaiPa ry Vesa Torikka

Ps. Alueellinen koronaohjausryhmä kokoontuu joka tiistai ja tarkistaa tilanteen ja muuttaa ohjeistusta tarvittaessa , ohjeet voivat siis muuttua suuntaan jos toiseenkin lyhyellä varoitusajalla. Tsemppiä kaikille !