Koronavirus info jäsenistölle
9.3.2020 21:01 Uutiset / Pääsivusto

Seuran täydentäviä ohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi


Yleiset ohjeet:
Jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön ja sinulle tulee 14 vuorokauden sisällä altistumisesta äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä omalle Terveysasemalle numeroon 03 06000.

Päivystykseen terveysneuvontaan : 116117

Terveysasemalla tai Päivystysavussa tehdään riskiarvio.

Tarvittaessa saat ohjeet näytteenottoon ja/tai hoitoon hakeutumiseen..

Terveystalo on myös avannut koronavirusneuvonnan , numerossa 030 63 39669

Paras tapa torjua tartunta on pestä kädet.
Muista myös suojata suusi ja nenäsi, kun yskit.
Ohjeita: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Lisäohjeet SaiPa Ry:n joukkueille:
Suositellaan että kaikilla on harjoituksissa ja peleissä oma henkilökohtainen juomapullo.

Joukkueiden huolehdittava tarvittavista käsi desifiointi tarvikkeista.


Siltä varalta, että joku seuran tai joukkueiden toimihenkilöistä tai pelaajista saa koronavirustartunnan, pyydämme joukkueita normaaliakin huolellisemmin huolehtimaan siitä, että joukkueiden tapahtumiin osallistuvista on luotettava tieto – eli harjoituksiin, peleihin ja muihin joukkueen yhteisiin tapahtumiin osallistuneista pidetään kirjaa ja tiedot tallennetaan Jopoxiin.

Näin voimme luotettavasti auttaa tarvittaessa viranomaisia, jos virukselle altistuneita henkilöitä ja heidän perheitään täytyy viruksen varalta tutkia tai asettaa karanteeniin.

Pyydämme myös joukkueita muistuttamaan niin pelaajia kuin toimihenkilöitään siitä, että tuntiessaan itsensä sairaaksi, ei joukkueen tapahtumiin kannata osallistua. Tämä varotoimenpide vähentää joukkueen muiden pelaajien riskiä altistua taudeille.

Mikäli joukkueen taustoissa, pelaajissa tai heidän lähipiirissään on henkilöitä, joiden epäillään saaneen koronavirustartunnan, ilmoittakaa asiasta viipymättä myös joukkueenjohtajalle ja toiminnanjohtajalle.

Jääkiekkoliitto suosittelee ottelun jälkeisten joukkueiden ja tuomarien kättelyjen suorittamista joko hanskat kädessä tai muulla ihokontaktia välttävällä tavalla. Joukkueiden niin sopiessa pelin jälkeen voidaan kättelyn sijaan tervehtiä esim. mailannostolla siniviivoilla.


   
Lisää uutisia
SaiPa ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat