Sporttimerkonomi /Jatkuva haku
24.5.2019 10:23 Uutiset / Pääsivusto

Yhdistä opiskelu ja tavoitteellinen jääkiekko SaiPassa.


Tavoitteellinen, huipulle tähtäävä urheilu ja ammattiin opiskeleminen on nyt entistä mutkattomampaa yhdistää. Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa alkaa ensi syksynä sporttimerkonomikoulutus. Siinä liiketoiminnan perustutkintoon sisällytetään esimerkiksi opiskelijoiden urheiluharjoituksia, valmentautumista sekä urheiluun liittyvää markkinointia, asiakaspalvelua ja yritystoimintaa.

Opiskelu ja täysipainoinen harjoitteleminen sekä kilpaileminen omassa lajissa sovitetaan yhteen. Jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa otetaan huomioon harjoitukset, valmennus ja kilpailumatkat. Opiskelu- ja valmistumisaika on yksilöllinen.

Urheilu-uran jälkeen tutkinnon suorittanut opiskelija saa jatko-opintokelpoisuuden ja erilaisia uramahdollisuuksia, joihin liiketoiminnan perustutkinto antaa hyvän pohjan. Opiskeluun liittyvät työelämässä oppimisjaksot on tarkoitus suorittaa joko omassa tai toisessa urheiluseurassa tai muuhun urheiluun liittyvässä organisaatiossa.

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry Eklu on mukana sporttimerkonomikoulutuksessa. Urheiluakatemian koordinaattori Elina Sinisalo on urheilijoiden ja seurojen yhteyshenkilö.

Sinisalon mukaan Etelä-Karjalassa on tavoitteellisesti harjoittelevia ja pääsarjoissa kilpailevia urheilijanuoria, joille sporttimerkonomikoulutus voisi hyvin sopia.

– Esimerkiksi joukkueurheilun A- ja B-junioreilla on jo pelejä niin paljon ja harjoitukset siihen päälle, että on hyvä, jos opiskelu voi joustaa ja harjoituksia voidaan sisällyttää osaksi opiskelua. Lisäksi saman henkisessä ryhmässä on helppo jakaa sekä opiskeluun ,että urheiluun liittyviä asioita.

Etelä-Karjalassa toimii jo urheiluakatemia, jossa ammatillisen sekä lukiokoulutuksen opiskelijat voivat joustavasti käydä harjoituksissa opiskelun vaarantumatta. Ammatillisella puolella harjoitusaikataulut jokainen sopii oman opettajansa kanssa. Sporttimerkonomikoulutuksessa sen sijaan koko ryhmä opiskelee samaa tutkintoa, jossa huomioidaan myös urheilun mahdollisuus tulevassa ammatissa.

Sporttimerkonomikoulutus on jatkuvassa haussa. Opiskelun voivat siis aloittaa myös esim. pelaajat jotka siirtyvät SaiPan joukkueisiin muilta paikkakunnilta myöhemmin kauden aikana !

Lisätietoja:

- Eklu: koordinaattori Elina Sinisalo, p. 040 952 4843, elina.sinisalo@eklu.fi

- Sampo: koulutuspäällikkö Päivi Toivari, p. 040 530 6956, paivi.toivari@edusampo.fi

http://www.edusampo.fi/hakijalle/koulutuskori/sporttimerkonomi_liiketoiminnan_perustutkinto_lpr.9675.html#cs9675

https://www.eklu.fi/etela-karjalan-urheiluakatemia/


   
Lisää uutisia
SaiPa ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat