ILMOITTAUTUMISET

Sivuston linkkien kautta voit ilmoittautua mukaan kiekkokouluihin. Ilmoittautuminen aukeaa toukokuun aikana.

Oletko kiinnostunut pelaamaan muissa SaiPa ry:n joukkueissa? Joukkueiden yhteystiedot löydät kunkin joukkueen omalta sivulta.


KIEKKOKOULU

Tervetuloa mukaan SaiPan Kiekkokouluun kaudeksi 2021-2022. Kiekkokoulu on helppo ja hauska tapa aloittaa jääkiekon harrastaminen tai jatkaa jo tuttua harrastusta. Lapsia opetetaan jäällä leikkien, pelien ja kisojen avulla. Jäällä pyritään siihen, että lapsi liikkuu ja toimii mahdollisimman paljon harjoitusten aikana. Jokaiselle lapselle pyritään löytämään oikea ryhmä harrastuksen aloittamiseen.

Kuutit vai Norpat, U8 vai tytöt?

Kuutit on kiekkokoulun nuorimpien ja vasta kiekkoalkeita aloittavien ryhmä, jossa harjoitellaan leikkien kautta luistelun perusteita, kuten kaatumista, nousemista ylös sekä luistelua. Kuuttien mukana voi olla jäällä oma aikuinen ensimmäisillä kerroilla. Kuutit harjoittelevat kerran viikossa, keskiviikkoisin.

Norpat on ryhmä, jossa leikit pysyvät edelleen pääosassa, mutta jääkiekko tulee osaksi jäitä esimerkiksi pelailujen merkeissä. Norpat ryhmässä lapsi osaa toimia jo omatoimisesti jäällä, ilman omaa aikuista. Norpat harjoittelevat kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

U8 on ryhmä, jossa on mukana myös muutamia aikaisemmin syntyneitä, oman kiekkotaipaleensa juuri aloittaneita. Joukkue harjoittelee jäällä jääkiekon perusteita leikkien ja pelien avulla. Harjoitukset ovat kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, joukkueella on lisäksi pieni jumppa sunnuntaisin. Kauden aikana U8 pelaa yhdessä vuotta vanhempien kanssa sekajoukkuein pienaluepelejä.

Tytöille on iästä riippumatta aivan oma ryhmä ja jääaika. Tyttöjen ryhmässä jako jäällä tapahtuu tasoryhmiin vasta-alkajista luistelun opettelijoista jo kiekkoon kokeneempien ryhmiin. Harjoittelu tapahtuu myös tytöissä leikkien ja pelien kautta, ja läpi kiekkopolun luistelulla on suuri rooli harjoittelussa. Tytöt harjoittelevat kahdesti viikossa omien ohjaajien johdolla.

Mihin joukkueeseen ilmoitan lapseni?

Ilmoita lapsesi mukaan kiekkokouluun lapsen syntymävuoden perusteella. Mikäli ensimmäisten harjoituskertojen jälkeen tuntuu, että lapsi on väärässä ryhmässä, keskustelemalla yhdessä ohjaajien ja seuran kanssa katsotaan tilannetta uudelleen. Muistathan kuitenkin antaa aikaa kehittyä ja uppoutua kiekkoilun maailmaan. Jokainen lapsi on yksilö, joka kehittyy ja oppii omassa tahdissa. Tämän takia myös ryhmät ovat jaettu jäällä vielä pienempiin ryhmiin, jotta jokainen lapsi saa olla tasoisessaan ryhmässä, jossa saa tarpeeksi huomiota.