Tervetuloa mukaan SaiPan Kiekkokouluun kaudeksi 2022-2023. Kiekkokoulu on helppo ja hauska tapa aloittaa jääkiekon harrastaminen tai jatkaa jo tuttua harrastusta. Lapsia opetetaan jäällä leikkien, pelien ja kisojen avulla. Jäällä pyritään siihen, että lapsi liikkuu ja toimii mahdollisimman paljon harjoitusten aikana. Jokaiselle lapselle pyritään löytämään oikea ryhmä harrastuksen aloittamiseen.
Kuutit on kiekkokoulun nuorimpien ja vasta kiekkoalkeita aloittavien ryhmä, jossa harjoitellaan leikkien kautta luistelun perusteita, kuten kaatumista, nousemista ylös sekä luistelua. Kuuttien mukana voi olla jäällä oma aikuinen ensimmäisillä kerroilla. Kuutit harjoittelevat kerran viikossa, keskiviikkoisin. ILMOITTAUTUMINEN KUUTIT (2017 JA NUOREMMAT)
Norpat on ryhmä, jossa leikit pysyvät edelleen pääosassa, mutta jääkiekko tulee osaksi jäitä esimerkiksi pelailujen merkeissä. Norpat ryhmässä lapsi osaa toimia jo omatoimisesti jäällä, ilman omaa aikuista. Norpat harjoittelevat kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. ILMOITTAUTUMINEN NORPAT (2016)
U8 on ryhmä, jossa on mukana myös muutamia aikaisemmin syntyneitä, oman kiekkotaipaleensa juuri aloittaneita. Joukkue harjoittelee jäällä jääkiekon perusteita leikkien ja pelien avulla. Harjoitukset ovat kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, joukkueella on lisäksi pieni jumppa sunnuntaisin. Kauden aikana U8 pelaa yhdessä vuotta vanhempien kanssa sekajoukkuein pienaluepelejä. ILMOITTAUTUMINEN U8 (2015)
Tytöille on iästä riippumatta aivan oma ryhmä ja jääaika. Tyttöjen ryhmässä jako jäällä tapahtuu tasoryhmiin vasta-alkajista luistelun opettelijoista jo kiekkoon kokeneempien ryhmiin. Harjoittelu tapahtuu myös tytöissä leikkien ja pelien kautta, ja läpi kiekkopolun luistelulla on suuri rooli harjoittelussa.
SaiPa tyttöjen omat luisteluleikit – luistelun oppimista leikein
Tyttöjen luisteluleikit ovat tarkoitettu pienille luistelutaitoja opetteleville aloittelijoille. Varsinaista ikärajaa ei ole ja ensimmäisillä kerroilla mukana jäällä voi olla myös oma avustaja. Varusteiksi riittävät luistimet sekä kypärä, mikäli muita varusteita löytyy, saa ne pukea päälle pehmentämään menoa. Seuralla on myös lainaamo, josta saa varusteita lainaksi luistelutaipaleen aloittamiseksi.
Tyttöjen ikioma ryhmä kokoontuu jäälle kerran viikossa, sunnuntaisin kello 10.45–11.45 UK-Areenalle. Ensimmäiset jäät ovat sunnuntaina 25. syyskuuta.
Luisteluleikkien hinta on seuran jäsenmaksu 30 euroa koko kaudelta sekä Kiekkokoulurekisteröinti 3 € (sisältää vakuutuksen). Jäsenmaksu laskutetaan lokakuussa ja ohjeistus rekisteröintiin tulee seuralta ilmoittautumisen jälkeen. ILMOITTAUTUMINEN TYTTÖJEN LUISTELULEIKKEIHIN
Jo luistelutaidon omaava tyttö? Seuraavana steppinä tyttöjen oma kiekkoryhmä.
SaiPan tyttökiekossa harjoitellaan luistelun lisäksi jääkiekon perustaitoja ja pelataan. Ryhmä on avoin kaikille tytöille. Varusteina vahvana suosituksena koko kiekkovarustus, seuralla on varustelainaamo, jonka avulla aloittaminen ja harrastaminen onnistuu matalalla kynnyksellä, ilman omien hankkimista.
Tyttökiekkoryhmä harjoittelee kahdesti viikossa keskiviikkoisin kello 19.30–20.15 sekä sunnuntaisin 10.45–11.45 UK-Areenalla. Kauden aikana tytöillä on myös omia oheisharjoituksia. Tyttökiekkoryhmä pelaa kaudella 2022–2023 pienaluepelejä, joissa pelit sijoittuvat Lappeenrantaan ja lähialueille. Ensimmäiset harjoitukset vakiovuoroin ovat keskiviikkona 21. syyskuuta. Kausi päättyy maalis-huhtikuussa.
Tyttökiekon hinta on 75 euroa syyskaudelta ja 75 euroa kevätkaudelta sekä Pelipassin hinta ilman vakuutusta 10 euroa (tytöt 2007 ja myöhemmin syntyneet). Mahdollisuus myös vakuutukseen, hinnat syntymävuoden mukaan vakuutukselle näet täältä. Syyskausi laskutetaan lokakuussa ja ohjeistusta pelipassiin saat seuralta ilmoittautumisen jälkeen. ILMOITTAUTUMINEN TYTTÖKIEKKOON
Ilmoita lapsesi mukaan kiekkokouluun lapsen syntymävuoden perusteella. Mikäli ensimmäisten harjoituskertojen jälkeen tuntuu, että lapsi on väärässä ryhmässä, keskustelemalla yhdessä ohjaajien ja seuran kanssa katsotaan tilannetta uudelleen. Muistathan kuitenkin antaa aikaa kehittyä ja uppoutua kiekkoilun maailmaan. Jokainen lapsi on yksilö, joka kehittyy ja oppii omassa tahdissa. Tämän takia myös ryhmät ovat jaettu jäällä vielä pienempiin ryhmiin, jotta jokainen lapsi saa olla tasoisessaan ryhmässä, jossa saa tarpeeksi huomiota.