Kiekkokoulut alkavat 15. syyskuuta!
Julkaistu: 07.09.2021 12.04

Kiekkokoulut alkavat 15. syyskuuta!

Tervetuloa mukaan SaiPan kiekko- ja luistelukouluun!

SaiPan luistelukoulun varsinaiset harjoitusvuorot alkavat keskiviikkona 15. syyskuuta Lappeenrannan Kisapuiston harjoitushallissa. Ilmoittautuminen on käynnissä: https://www.saipary.fi/seura/390/ilmoittautumiset.

U8-joukkueen harjoitusaika on keskiviikkona kello 18.20-19.15 UK-Areenalla. Tämän viestin mukana on saapumisohjeet ja ohjeita hallilla toimimiseen. Keskiviikkoisin halleilla on useampi kiekkokouluryhmä, joten on hyvä tutustua etukäteen toimimisohjeisiin, jotta harjoituksiin saapuminen ja itse harjoitukset menevät sujuvasti.

Toinen harjoituskerta on sunnuntaina harjoitushallilla kello 10.00–11.00 harjoitushallilla, jonka jälkeen joukkueella on pieni jumppatuokio kello 11.15–12.15. Saavuthan silloinkin ajoissa paikalle harjoitushalliin, ohjaamme pelaajat pukukoppeihin sekä sieltä ohjaajien johdolla jäälle. Mukaan kannattaa varata pieni eväs, esimerkiksi banaani, jonka voi syödä ennen jumppaa. Jumppaa varten otathan myös lenkkarit ja liikuntavarustuksen.

Varusteiksi tarvitset sisäjäähalliin sopivan vaatetuksen sekä hanskat, jossa pienet osumat jäähän eivät haittaa. Hanskojen on hyvä olla hieman paksummat, suojaavat esim. kiekkohanskat tai rukkaset, joilla kuitenkin saa otteen mailaan.

Luistimet, jotka ovat sopivan kokoiset ja tukevat. Villasukkia ei vauhdikkaassa menossa tarvita, jalat pysyvät läpimininä liikkeessä. Luistin on sopiva, kun varpaiden osuessa luistimen kärkeen, kantapään ja luistimen väliin jää noin sentin verran tilaa. Luistimet puetaan siten, että kaksi viimeistä nauhaväliä kiristetään napakasti, muut nauhavälit jätetään hieman löysemmälle, jotta tuki nilkalle ja luisteluasennolle on hyvä, mutta jalat eivät rupea puutumaan. Liian pitkiä nauhoja ei kierretä nilkan ympäri, vaan ne on parempi leikata sopivan mittaisiksi. Jos lapsella on polvisuojat, laitetaan ne luistimen läpän päälle.

Kypärän kasvosuojaimella, niin sanotulla ristikolla. Kypärän on siis oltava jääurheiluun tarkoitettu kypärä, CE-merkinnällä (löydät merkinnän tarrana kypärässä). Kasvosuojuksen leukapehmuste tulee olla leukaa vasten, jottei kypärä pääsee heilumaan. Ennen harjoituksia on hyvä katsoa kypärän hihnojen säädöt ja sopivuus päähän.

Jääkiekkomailan. Mailassa sopiva mitta on, kun luistimet jalassa maila yltää noin leukaan asti. Puu- ja komposiittimailat ovat kummatkin sallittuja, ja alkuun mailankin saa lainaan tarvittaessa.

Kaulasuojuksen, jonka tarkoituksena on nimensä mukaisesti suojata kaulaa esimerkiksi luistimen terältä. Sopiva kaulasuoja on niin sanottu ”ruokalappumalli”, joka pysyy paikallaan hyvin ja suojaa.

Varusteet voit hankkia käytettyinä. Kiinnitä kuitenkin huomioita, että varusteet ovat oikean kokoiset ja ehjät SaiPassa on tällä kaudella aloitettu varustelainaamo, jonne voit tuoda vanhat pieneksi jääneet, mutta ehjät varusteet ja lainata tilalle sopivammat. Neuvomme SaiPassa tarvittaessa oikeanlaisten varusteiden hankinnassa, apua saa myös urheiluliikkeistä.

Varusteiden kuntoa kannattaa seurailla pitkin kiekkokautta ja pitääkseen varusteet kunnossa pidempään, on hyvä jokaisen harjoituskerran jälkeen laittaa varusteet kuivumaan. Myös vakuutuksellisista syistä varusteiden on oltava kunnossa, vakuutus on jokaiselle luistelukoululaiselle hankittuna valmiiksi seuran puolesta.

Kiekkokoulun hinta U8-ryhmältä on 75 euroa syyskaudelta sekä 75 euroa kevätkaudelta. Lasku lähetetään sähköpostitse lokakuun lopulla. Hinta sisältää vakuutuksen pelaajalle.

Kiekkokouluun liittyvissä kysymyksissä ja asioissa, otathan yhteyttä kiekkokoulun yhteyshenkilöön siljasche@ gmail.com / 040 571 2561. Kiekkokoulua koskevissa asioissa viestimme sähköpostitse sekä seuran nettisivujen www.saipary.fi kautta.