Kiekkokoulut alkavat 15. syyskuuta!
Julkaistu: 09.09.2021 11.39

Kiekkokoulut alkavat 15. syyskuuta!

Tervetuloa mukaan tyttökiekkoilemaan!

Tyttöjen harjoitusaika on keskiviikkon kello 19.00-19.45 UK-Areenalla. Viikon toinen jää on sunnuntaisin kello 10.45-11.45 UK-Areenalla.

Tässä muutamia ohjeita hallilla toimimiseen. Keskiviikkoisin jäähallilla on useampi kiekkokouluryhmä, joten on hyvä tutustua etukäteen toimimisohjeisiin, jotta harjoituksiin saapuminen ja itse harjoitukset menevät sujuvasti. Saavuthan paikalle ajoissa, varusteet voi tarvittaessa pukea päälle jo kotona. Kopissa on oltava valmiina jäälle 5 minuuttia ennen harjoituksen alkua. Pukopista jäälle mentäessä ohjaajat vievät ryhmän ensin omaan vaihtoaitioon, josta siirrytään yhdessä jäälle.

Alla on vielä pientä ohjeistusta kiekkokouluisen sopivasta varustuksesta, joilla pärjää oikein hyvin. Jos omistat muita varusteita, saa ne pukea päälle. Varusteiksi tarvitset sisäjäähalliin sopivan vaatetuksen sekä hanskat, jossa pienet osumat jäähän eivät haittaa. Hanskojen on hyvä olla hieman paksummat, suojaavat esim. kiekkohanskat tai rukkaset, joilla kuitenkin saa otteen mailaan.

Luistimet, jotka ovat sopivan kokoiset ja tukevat. Villasukkia ei vauhdikkaassa menossa tarvita, jalat pysyvät läpimininä liikkeessä. Luistin on sopiva, kun varpaiden osuessa luistimen kärkeen, kantapään ja luistimen väliin jää noin sentin verran tilaa. Luistimet puetaan siten, että kaksi viimeistä nauhaväliä kiristetään napakasti, muut nauhavälit jätetään hieman löysemmälle, jotta tuki nilkalle ja luisteluasennolle on hyvä, mutta jalat eivät rupea puutumaan. Liian pitkiä nauhoja ei kierretä nilkan ympäri, vaan ne on parempi leikata sopivan mittaisiksi. Jos lapsella on polvisuojat, laitetaan ne luistimen läpän päälle.

Kypärän, jonka on hyvä olla ns. kasvosuojaimella, niin sanotulla ristikolla varustettu. Kypärän on siis oltava jääurheiluun tarkoitettu kypärä, CE-merkinnällä (löydät merkinnän tarrana kypärässä). Kasvosuojuksen leukapehmuste tulee olla leukaa vasten, jottei kypärä pääsee heilumaan. Ennen harjoituksia on hyvä katsoa kypärän hihnojen säädöt ja sopivuus päähän.

Jääkiekkomailan. Mailassa sopiva mitta on, kun luistimet jalassa maila yltää noin leukaan asti. Puu- ja komposiittimailat ovat kummatkin sallittuja, ja alkuun mailankin saa lainaan tarvittaessa.

Kaulasuojuksen, jonka tarkoituksena on nimensä mukaisesti suojata kaulaa esimerkiksi luistimen terältä.Sopiva kaulasuoja on niin sanottu ”ruokalappumalli”, joka pysyy paikallaan hyvin ja suojaa.

Varusteet voit hankkia käytettyinä. Kiinnitä kuitenkin huomioita, että varusteet ovat oikean kokoiset ja ehjät SaiPassa on tällä kaudella aloitettu varustelainaamo, jonne voit tuoda vanhat pieneksi jääneet, mutta ehjät varusteet ja lainata tilalle sopivammat. Neuvomme SaiPassa tarvittaessa oikeanlaisten varusteiden hankinnassa, apua saa myös urheiluliikkeistä. Varusteiden kuntoa kannattaa seurailla pitkin kiekkokautta ja pitääkseen varusteet kunnossa pidempään, on hyvä jokaisen harjoituskerran jälkeen laittaa varusteet kuivumaan.

Otathan saipary.fi-sivuston seurantaasi, jotta saat viimeisimmät uutiset. Sivustolta Tyttöjen kiekkokoulun sivulla olevasta kalenterista näet myös harjoitusajat. Lähetämme ajankohtaisia tietoja myös sähköpostitse, joten tarkkailethan myös sähköpostiasi.

Kiekkokoulun hinta tytöiltä 30 euron jäsenmaksu. Lasku lähetetään sähköpostitse lokakuun lopulla. Huomaathan, ettei seuramaksu sisällä vakuutusta.

Mikäli jotain kysyttävää tulee tämän ilmoittautumisen tai kiekkokoulun osalta muuten, otathan yhteyttä kiekkokoulun yhteyshenkilöön, tyttökiekkovastaavaan Silja Schemeikkaan 040 571 2561 tai siljasche@gmail.com

Nähdään pian jäähallilla kiekkoilun merkeissä!