TYTTÖKIEKKO


Miten tyttökiekko eroaa poikien sarjoista?

- ei kovinkaan paljoa

  • Taklata ei saa, samaan suuntaan luistellessa saa kuitenkin kiilata, säännöt muuten samat
  • Tytöissä pelaa joukkueessa usein eri ikäisiä, kun pojissa pelaajat ovat yleensä samanikäisiä
  • Varustuksessa erona on, että kypärässä on aina oltava koko kasvot peittävä kasvosuoja
  • Tytöt voivat harjoitella ja pelata myös poikajoukkueiden mukana, joko omaikäisten tai muutamaa vuotta nuorempien mukana.

SaiPassa voi pelata aina tyttökiekosta Naisten edustus- ja harrastejoukkueisiin asti, Naisilla on myös omat maajoukkueet.

Jääkiekko on vauhdikas joukkuelaji, joka on Suomen suosituin urheilulaji. Lajina se sopii kaikille kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella, sukupuolesta, iästä tai taitotasosta riippumatta.

Kaukalossa jääkiekkoilla voi tavoitteellisesti tai ihan vain harrastuksena, toimia voi esimerkiksi myös ohjaajana tai valmentajana tai tuomarina. Kaukalon ulkopuolella kiekkoilu jatkuu monipuolisena oheisharjoitteluna, sekä kesäisin harjoittelun ohella voi pelata rullakiekkoa.

Kiekkoilun aloittaminen on yllättävän helppoa – kaikkia varusteita ei aina tarvita. Varusteiksi riittävät alkuun ristikollinen kypärä, kaulasuoja, sekä maila ja luistimet. Hanskat, kyynärsuojat ja polvisuojat sekä muut varusteet tekevät menosta pehmeämpää, ja turvaavat vauhdikasta menoa, mutta alkuun kaikki varusteet eivät ole pakollisia.

Lue lisää tyttökiekosta Suomen Jääkiekkoliiton sivuilta: http://finhockey.fi/index.php/seuralle/tyttoekiekk...

Tyttökiekon hinta on 30 euroa (seuran jäsenmaksu) kaudella 2021-2022.

SaiPassa tyttökiekosta lisää tietoa antaa seuran tyttökiekkovastaava Silja Schemeikka ( 040 571 2561 | siljasche@gmail.com )