Muistokirjoitus Seppo Ukkonen
Julkaistu: 27.05.2019 00.00

Muistokirjoitus Seppo Ukkonen

Luotettavana ja ystävällisenä monen toiminnan miehenä tunnettu teknikko Seppo Ukkonen poistui keskuudestamme 11.5.2019.

Seppo syntyi Savitaipaleella 21.11. 1943 kolmanneksi nuorimpana lapsena kaksitoistalapsiseen perheeseen. Lapsista seitsemän oli poikaa ja he olivat kuin seitsemän veljestä. Lapsuus- ja nuoruusvuodet Seppo vietti Savitaipaleen kotikylässä ja aloitti koulun käynnin Pettilän koulussa. Hän oli kovasti kiinnostunut urheilutoiminnasta jo nuorena ja harrasti tuolloin paljon hiihtoa.


Hän muutti noin kahdenkymmenen ikäisenä Lappeenrantaan, jossa aloitti työelämän. Tunnollisena ja pidettynä työntekijänä tunnettu Seppo palveli ensin noin 25 vuotta Misa Oy:ta ja sen jälkeen toimi 1980-luvun lopulta lähtien Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen työnjohtajana josta jäi eläkkeelle vuonna 2007.

Työn ulkopuolella Sepon intohimoisiin harrastuksiin kuului SaiPa ry, mökkeily ja kuntoilu eri muodoissaan. Hän teki kotikylän läheisyydessä paljon metsätöitä, lähinnä raivaustöitä ja polttopuiden tekoa itselleen ja lähimmäisilleen. Harrastuksiin kuului myös "sökön" peluu ja kavereiden kahviringin keskustelut viime vuosiin asti. Järjestö- ja yhdistyselämässä hän toimi aktiivisesti synnyinseutunsa Kuivasen kyläyhdistyksen, Veskansan hallituksessa sekä osakaskunnan puheenjohtajana.


SaiPa ja sen junioritoiminta tuli Sepon sydämen asiaksi 1980-luuvn alkuvuosina kun hän aloitti C-nuorten joukkueenjohtajana. Jääkiekossa joukkueenjohtajan tehtävät veivät miestä eteenpäin ja kun SaiPan A-nuoret voittivat vuonna 2002 Suomen mestaruuden, oli Seppo A-nuorten joukkueenjohtajana. Hän kuului myös ennen Liiga-SaiPaa seuran hallitukseen. Junioritoimintaa tekevän SaiPa ry:n puheenjohtajana Seppo toimi useita vuosia. Hänen auttavainen luonne, yhteistyökyky ja asioiden oikeudenmukaisuus tulivat tehtävissä myönteisesti esille. Seppo antoi täyden toiminnallisen tukensa esimerkiksi SaiPan naisjaostolle koko toimintansa ajan monissa asioissa.


Suomen Jääkiekkoliitto ja SaiPa on huomioinut Sepon kultaisilla ansiomerkeillä. Liikunnan ja kulttuurin ansioristin hän sai vuonna 2008. Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu, EKLU myönsi kultaisen ansiomerkin vuonna 2018. Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan aluehallitukseen hän kuului yli kymmen vuotta.
Seppoa jäivät kaipaamaan kolme sisarta, pojat Pasi ja Sami perheineen ja lapsenlapsi, papalle erityisen rakas silmäterä Suvi-tyttö sekä laaja ystävien ja yhdessäkulkijoiden joukko.


Keijo Martikainen ja Heikki Juselius

Kirjoittajat ovat Sepon ystäviä.

Seuran uusimmat